ស្លឹកម្រុំ ក្នុងការប្រើជាឱសថបុរាណ
អត្ថប្រយោជន៍របស់ស្លឹកម្រុំ ក្នុងការប្រើជាឱសថបុរាណ
រុក្ខជាតិម្រុំ ត្រូវបានគេប្រើក្នុងវិធីជាច្រើន ក្នុងការបង្កើតជាថ្នាំបុរាណ ។ ស្លឹករបស់វា ក៏ត្រូវបានផ្តល់អោយ ស្ត្រីបំបៅដោះកូន ធ្វើការទទួលទានផងដែរ តាមដែលវាអាចនឹងជួយបង្កើនការផលិតទឹកដោះរបស់ស្ត្រី។
ការប្រៀបធៀបអត្ថប្រយោជន៍របស់ស្លឹកម្រុំ ទៅនឹង ប្រភេទអាហារផ្សេងទៀត
អត្ថប្រយោជន៍នៃបន្លែស្លឹកម្រុំ ត្រួតពិនិត្យដោយគ្រូពេទ្យ health.com.khថ្ងៃទី02 កក្កដា ឆ្នាំ2013 ស្លឹកម្រុំ គឺពិតជាមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនយ៉ាងចំពោះសុខភាពរបស់មនុស្ស។ ផ្នែកផ្សេងៗ របស់រុក្ខជាតិម្រុំនេះគឺអាចអោយយើងរាល់គ្នា ធ្វើការទទួលទានបាន។វិធីនៃការប្រើប្រាស់រុក្ខជាតិម្រុំនេះ ក៏មានភាពខុសៗគ្នាទៅតាមតម្រូវការរបស់មនុស្ស វាត្រូវបានគេប្រើចាប់ពីគ្រាប់ពូជ ឬជាស្លឹក ហើយទទួលបាន នូវប្រជាប្រិយភាពជាខ្លាំងនៅក្នុងប្រទេសក្នុងតំបន់អាស៊ី និង អាហ្វ្រិក។ ជាទូទៅ ស្លឹករបស់ម្រុំត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាពិសេសនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា,ហ្វីលីពីន,ឥណ្ឌា និងប្រទេសអាហ្វ្រិកខាងត្បូង។ នៅក្នុងតំបន់ខ្លះ ផ្លែខ្ចីរបស់វាត្រូវបានគេបរិភោគ ហើយជាទូទៅស្លឹកម្រុំត្រូវបានគេទទួលទាន ជាច្រើនបំផុត។ផ្ការបស់វាអាចញាំបាន នៅពេលដែលវាត្រូវបានចំអិនហើយវាមានរសជាតិដូចជាផ្សិត។ សំបក, ឬស,ស្លឹក,ប្រេង និងផ្ការបស់ម្រុំ ត្រូវបានគេប្រើ ដើម្បីធ្វើជាឱសថបុរាណនៅក្នុងប្រទេសជាច្រើន ។ អត្ថប្រយោជន៍របស់ស្លឹកម្រុំ ក្នុងការប្រើជាឱសថបុរាណ រុក្ខជាតិម្រុំ ត្រូវបានគេប្រើក្នុងវិធីជាច្រើនក្នុងការបង្កើតជាថ្នាំបុរាណ ។ ស្លឹករបស់វា ក៏ត្រូវបានផ្តល់អោយស្ត្រីបំបៅដោះកូន ធ្វើការទទួលទានផងដែរតាមដែលវាអាចនឹងជួយបង្កើនការផលិតទឹកដោះរបស់ស្ត្រី។ ការប្រៀបធៀបអត្ថប្រយោជន៍របស់ស្លឹកម្រុំ ទៅនឹង ប្រភេទអាហារផ្សេងទៀត • នៅក្នុងការ៉ុត មានផ្ទុកវីតាមីន A ចំនួន ១,៨មីលីក្រាម តែស្លឹកម្រុំមានផ្ទុកវាដល់ទៅ ៦,៨មីលីក្រាម • ទឹកដោះគោ មានកាល់ស្យូមចំនួន ១២០មីលីក្រាម រីឯស្លឹកម្រុំមាន ៤៤០មីលីក្រាម • ចេកមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូម ៨៨មីលីក្រាម ប្រៀបនឹងម្រុំ មានផ្ទុកវាដល់ទៅ ២៥៩មីលីក្រាម • ទឹកដោះគោយ៉ាអួមាន ផ្ទុកប្រូតេអ៊ីន ៣,១ក្រាម ហើយស្លឹកម្រុំមានវាដល់ទៅ ៦,៧ក្រាម • ផ្លែក្រូចមាន វីតាមីន C ៣០មីលីក្រាម ហើយម្រុំមានវា ដល់ទៅ ២២០មីលីក្រាម៕ |
0 comments:
Post a Comment